Vad händer med fingeravtrycket om jag hyvlar av mig fingerblomman?

Våra fingeravtryck är unika, och faktiskt också ganska tåliga. Vid lindriga skador på fingertopparna brukar de växa tillbaka med samma mönster som förut! Om skadan däremot är djup, som när hela fingerblomman hyvlats bort vid matlagning, kan det utläkta mönstret vara annorlunda eller saknas helt.

Jag såg på mina fingertoppar och började fundera på om fingeravtrycke” återskapas exakt som förut om jag rakar hyvla av fingertoppen med en osthyvel? Måste jag kontakta Polismyndigheten om att få komma och avge ett nytt fingeravtryck på det avhyvlade fingret?

Vid ytliga skador på fingertopparna brukar fingeravtrycket växa tillbaka med samma mönster. Men djupa skador kan leda till förändrade fingeravtryck, och till och med avsaknaden av hela eller delar av fingeravtrycket. Jag hittar ingen information om huruvida en är tvungen att rapportera förändrade fingeravtryck till Polisen eller inte. Jag gissar att det händer för sällan för att det ska finnas lättillgänglig information om detta.

– Jessica Abbott

november 24, 2022

Inlägget postades i

Okategoriserade